Čelikovi orijentirci na tri takmičenja ovog vikenda osvojili petnaest medalja

SMEDEREVO, 18. septembar 2023 – Planinarski savez Srbije priredio je na Avali promo trku rogejginga, ekipnog nadmetanja u orijentisanju pomoću karte i kompasa, koje je vremenski ograničeno. Takmičenje je bilo u tri kategorije, bez starosne gradacije, a bilo je 8 muških, 8 ženskih i 7 ekipa mešovitog sastava. Na ovom takmičenju u ženskoj konkurenciji pobedila je juniorska ekipa Čelika sa 596 bodova.

Ekipa Čelika koja je za osvojeno prvo mesto dobila pehar bila je u sastavu: Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Lana Ivković.

Drugoplasirana je bila ekipa Pobede sa 570 bodova, a treća ekipa je ekipa Stražilova sa osvojenih 524 boda. Druga ekipa Čelika u ovoj konkurenciji zauzela je šesto mesto sa osvojenih 340 bodova, a u ekipi su nastupale Mina Vučković i Anka Ranković. U muškoj konkurenciji pobednik je sa osvojenih 1064 boda individualna ekipa sa ruskim državlјanima. Drugoplacirana je prva ekipa Čelika sa 950 bodova, koja je nastupala u sastavu: Dragan Pavlović (selektor reprezentacije Srbije za planinarsku orijentaciju), Dejan Ranković i Dušan Jovanović. Trećeplasirana je druga ekipa Čelika sa osvojenih 914 bodova, a u ekipi su bili Saša Nikolić i Dragan Tasić. Treća ekipa Čelika, sa osvojenih 730 bodova plasirala se na četvrto mesto, činili su je Milan Mijailović i Saša Pavić.

Promo trka je uspela, zainteresovana je javnost, ostaje da se ova grana takmičarskog sporta ustali u kalendaru PSS već od sledeće takmičarske sezone.

Juče je, u organizaciji komisije za orijentaciju PSS i PK Spartak iz Subotice, na terenima Hajdukovačke šume nadomak Subotice, održano 4. kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji.  Na takmičenju je učestvovalo 6 klubova sa 16 ekipa u konkurenciji, kao i 6 ekipa u rekreativnom programu. Najmasovniji je bio klub Čelik iz Smedereva sa 6 ekipa, od kojih su se tri okitile medalјama, sve tri zlatnog sjaja. Prvo mesto osvojila je ekipa juniorki u sastavu Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Lana Ivković. Pobednice su i čelikove seniorke, Bilјana Aranđelović, Marina Stankić i Jelena Stanković, a pobedu je odnela i seniorska ekipa čiji sastav je bio Dragutin Jeremić, Dušan Jovanović i Danijel Mitrović.  Ovim nastupom u okviru četvrtog kola lige Čelik je učvrstio vodeću poziciju.

U organizaciji Orijentiring saveza Srbije juče je na terenima Novog Beograda, uže područje  blokova 25, 28 i 29, održano je Prvenstvo Srbiju u orijentiringu na sprint distancama.  Start i cilј je bio u blizini sportskog objekta Arena. Na takmičenju je učestvovalo 166 takmičara iz 15 klubova, među kojima je bilo 17 takmičara Čelika. Oni su bili među najbolјima i osvojili 9 medalјa, a zlatne i prvaci Srbije u sprint distanci postali su Ilija Milutinović, Darinka Radenković, Dejan Ranković, Nataša Stanisavlјević i Branko Grujić. Dakle, Smederevo ima pet šampiona Srbije u orijentiring sprintu. Srebrnu medalјu osvojila ja Bilјana Grujić, a bronzane Anka Ranković, Lazar Milutinović i Teodora Milutinović.

Tako je za Čelikove takmičare završen vrlo uspešan vikend sa osvojenih devet prvih, dva druga i četiri treća mesta.

Sledećeg vikenda, u okviru Dana čistih planina, na Rajcu se održava 6. kolo OLS i 5 kolo lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Obe trke su od velike važnosti u borbi za titulu ekipnog prvaka Srbije u obe konkurencije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!