Kovinska Skupština opštine smanjila broj odbornika – bilo 45 sad će ih biti 35

SMEDEREVO, 15. septembar 2023 – Jučerašnjom odlukom kovinske Skupštine u klupama će umesto dosadašnjih 45 ubuduće sedeti 35 odbornika. Razlog donošenja ovakve odluka je što je nakon popisa stanovnika u Republici Srbiji za 2022. došlo do smanjenja broja stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine. U Kovinu ih je manje za oko 5.500, pa samim tim je manje i birača, iz čega je proizašla i potreba da se smanji i broj odbornika čime će se redukovati i troškovi održavanja sednica, stoji u obrazloženju.

Inače, ovaj predlog je potekao od predsednice kovinske opštine Sanje Petrović, piše portal kovinske.info.

Na jučerašnjoj sednici, pored ove tačke, usvojeni su i izveštaj o izvršenju budžeta opštine Kovin za period januar – jun 2023. godine, izveštaj o radu prosvetnog inspektora za školsku 2022/2023. godinu, kao i izveštaj o proceni vrednosti imovine i kapitala JP „Kovin-gas“ Kovin. Jednoglasno i bez diskusije usvojeni su i predlog odluke o dopuni Odluke o donošenju Programa postavljanja privremenih montažnih i pokretnih objekata na površinama javne namene na teritoriji opštine Kovin, predlog odluke o dopuni Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Kovin, predlog odluke o realizaciji jedinice lokalne samouprave u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2023. godinu. Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Sava Maksimović“ Mramorak.

Na 33. sednici Skupštine opštine Kovin bilo je prisutno 34 od 45 odbornika. Pored odbornika Srpske napredne stranke, sednici su prisustvovali i odbornici Socijalističke partije Srbije i Saveza Vojvođanskih Mađara. U skladu sa uobičajenom praksom, bez diskusije, prihvaćeno svih 11 tačaka dnevnog reda za nešto više od 15 minuta.

Informacija i foto: kovinske.info

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!