Uhapšen jer je pustio pse na policajce, braneći se oni morali da pucaju

SMEDEREVO, 8. septembar 2023 – Danas je po nalogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu zadržan M. V. (18). Prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod M. V., policijski službenici PU Smederevo postupali su po naredbi suda i nakon što su se predstavili licima kod kojih je pretres vršen, on je osumnjičen da je pustio svoja dva psa u nameri da ih spreči da izvrše službenu dužnost.

U prolazu između stambenih jedinica, on je prvo pustio psa rase „kane korso“ , a za njim je ka službenim licima krenuo i pas rase „pitbul“. U tom trenutku je jedan od policajaca ispalio hitac u pravcu pasa, kako bi odbio istovremeni napad, jer su se psi trčeći približavali u nameri da ga napadnu.

Nakon izvršenog pretresa, uzete su izjave od učesnika događaja i prisutnih očevidaca, a obavlјen je i uviđaj lica mesta.

Krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje spada u grupu krivičnih dela protiv državnih organa i za isto je zaprećena kazna zatvora od tri do deset godina, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!