Konferencijom za medije najavljen bokserski turnir Open Balkan kup

SMEDEREVO, 8. septembar 2023 – U Sportskoj hali u Smederevu danas je održana konferencija za medije na kojoj su Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, Saša Branežac u Gradskom veću zadužen za sport i omladinu, Ljubiša Simić Binja, legenda smederevskog boksa, kao i mladi borci, učesnici turnira, najavili Open Balkan, reviju plemenite veštine koja će ovde biti održana u nedelju.

– Smederevo je oduvek bilo grad boksa, i sada je, boks je ovde u uzlaznoj putanji, a tome su doprineli ovi mladi bokseri i bokserke koji su sada ovde s nama. Oni su budućnost, svi su  u reprezentaciji, nastupiće u nedelju na ovom turniru koji ima nameru da okuplja sve najbolje u ovom sportu u svim uzrastima iz celog regiona – rekao je Borovčanin.

Prvi ovakav turnir, kome će u nedelju Smederevo biti domaćin, kako je objasnio Borovčanin, biće održavan u narednom periodu jednom mesečno, na prostorima Severne Makedonije, Albanije i Severne Makedonije, prateći projekat Otvoreni Balkan, koji obuhvata ove tri države. Pored predstavnika pomenutih zemalja, na reviju u Smederevu očekuje se i takmičari iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

– Ovo je događaj vrlo značajna za sport u našem gradu. Nastavljamo sjajnu saradnju između grada i Bokserskog saveza. Društvena važnost projekta Otvorenog Balkana je nemerljiva i velika je čast biti prva stepenica kada je taj sportski deo u pitanju – rekao je Saša Branežac.

Ljubiša Simić Binja, praktično tehnički organizator turnira, u ime klubova Smederevac i Despot, pozvao je publiku, uz napomenu da je ulaz besplatan, da dođe u što većem broju i da podrži mlade ali iskusne borce koji će se pojaviti u nedelju na ringu.

Nakon Smedereva, kako se danas čulo, sledeći domaćin Open Balkan boksing kupa je Kumanovo, slede Zrenjanin, Ohrid Tirana…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!