Proširena istraga protiv oca ubice u masakrima u Malom Orašju i Duboni

SMEDEREVO, 8. septembar 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu objavilo je danas da je proširilo istragu protiv R. B. iz Mladenovca, oca okrivlјenog U. B. Naredba o proširenju istrage prema R.B. je rezultat utvrđenih činjenica i prikuplјenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a stavlјa mu se na teret da je nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivlјeni U.B., njegov sin, čime mu je omogućio da dođe u posed tog oružja, između ostalog automatske puške i pištolјa, koje je potom okrivlјeni U.B. koristio kada je lišio života devet lica i pokušao da liši života još ukupno trinaest lica.

Okrivlјeni R. B. je danas saslušan na okolnosti koje mu se stavlјaju na teret naredbom o proširenju istrage.

Podsećamo, protiv R. B. se već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja on se nalazi u pritvoru.

U pritvoru se nalazi i U. B, protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila

I dalјe se u pritvoru nalaze njihovi rođaci G. G. i B. G. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!