Špic otišao – špic došao: Zličić ode iz Smedereva, Dragutinović potpisao

SMEDEREVO, 6. septembar 2023 – U razmaku od nepuna 24 časa u taboru FK Smederevo dve neočekivane promene: nezadovoljan ukazanom minutažom ugovor je raskinuo Miloš Zličić, a za Smederevce je potpisao Nemanja Dragutinović.

Zličić je otišao posle nepunih 18 meseci ovde provedenih, prošle sezone je bio najbolji strelac u svim grupama Srpske lige, za Smederevo je, po njegovoj računici, na 44 utakmice mrežu pogodio ukupno 30 puta. Odlazi, kaže da je sve dogovoreno, u još jedan klub- novajliju u rangu i takmaca Smederevu u Prvoj ligi –ekipu Tekstilca iz Odžaka.

– Došao je novi stručni štab u čiju viziju igre se, očigledno nisam uklapao. Imao sam malu minutažu što je presudilo da se odlučim na ovaj korak – iskren je golgeter, dodajući da će mu boravak u Smederevu ostati u najlepšoj uspomeni i da sada već bivšem klubu želi da ostvari ambicije.

Nije Zličić još stigao do Odažka a Smederevci su potpisali novog napadača; na ugovor je svoje ime stavio Nemanja Dragutinović (25).

– Još na početku prelaznog roka dobio sam poziv od asistenta šefa struke Saše Mićovića Bojana Ostojića da dođem u Smederevo.  Dok sam bio član Novog Pazara više puta smo igrali jedan protiv drugog i vrlo dobro zna moje vrline i mane. Tada nisam mogao da prihvatim poziv jer sam počeo pripreme sa Loznicom, čekajući kakav će epilog biti sa Kolubarom. Nastavio sam sa treninzima, a pošto je moj nesuđeni klub ispao iz Prve lige bio sam na pragu inostranog angažmana – objašnjava Dragutinović kako se našao u Smederevu.

On je ponikao i prošao mlađe kategorije Drine iz rodnog Zvornika, karijeru nastavio u Mladosti Doboj-Kakanj, potom sledi selidba u Novi Pazar, pa u kragujevački Radnički 1923 i tuzlansku Slobodu, odakle je pre godinu dana otišao u italijanski Termoli Kalčo 1920.

– Juče je trebalo krenem za Gruziju, gde sam dogovorio sve detalje u jednom njihovom prvoligašu. Sat pre poletanja aviona javili su mi da su u međuvremenu promenili već utanačene uslove. Istog trenutka sam pozvao Bojana Ostojića i pitao ga da li je još uvek aktuelan poziv, da dođem u Smederevo. Dobio sam potvrdan odgovor, ne znajući da je istog dana otišao Zličić. S obzirom da smo obojica u različitom periodu bili članovi tuzlanske Slobode vole bih da nastavim njegov prošlogodišnji golgeterski niz – kaže Dragutinović.

Ako stignu na vreme papiri iz Italije, Dragutinović će imati šansu da svoje golegetersko  umeće već u subotu kada na stadionu kraj Dunava gostuje Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!