Šalinački kup za jedriličare početnike uspešno organizovan po peti put

SMEDEREVO, 26. avgust 2023 – Jedriličarski klub Smederevo, uz podršku lokalne samouprave, organizovao je danas na Šalinačkom jezeru regatu u klasi Optimist za jedriličare početnike, devojčice i dečake starije od 7 godina.

Osim mališana iz Jedriličarskog kluba Smederevo, na regatnom polju su bila i deca iz Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele Crkve, uz roditelje i posmatrače, koji su svojski navijali za svoje pulene.

Pobednici današnjeg takmičenja su Tara Marković iz Jedriličarskog kluba Panonija iz Bele crkve, kojoj je pripao i pehar kao sveukupnoj pobednici, srebrnu medalju je osvojila Lena Tasković iz Jedriličarskog kluba Smederevo, a bronza je pripala Viktoru Kovačeviću iz belocrkvanskog kluba.

Kod apsolutnih početnika najuspešniji je bio osmogodišnji Vukašin Čemerlić iz jedriličarskog kluba Panonija, drugi je bio devetogodišnji Boris Stevanović iz jedriličarskog kluba Smederevo, dok je bronzanu medalju osvojio Ivan Stevanović takođe iz smederevskog kluba.

“Regata je opravdala očekivanja, sudeći prema utiscima gostiju, uz vremenske uslove koji se samo mogu poželeti (sunce i vetar). Takmičenje, Šalinački kup, zamišljeno je kao završnica letnjih škola jedrenja i prva međuklupska trka na kraju letnje sezone za mališane iz čitave Srbije. Ove godine, regata je organizovana peti put na lokaciji Šalinačkog jezera, dakle imali smo mali jubilej”, rekao je predsednik kluba domaćina Željko Vučković, zahvalivši se svim učesnicima na dolasku, nagrađujući najbolje plasirane mališane.

Ovo takmičenje je specifično po tome što se žrebom određuju učesnici za takmičenje u dva broda – “match race”, uz direktne eliminacije, u dve kategorije najmlađih jedriličara – apsolutne početnike koji su ove godine počeli da jedre i starije “kolege”.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!