Remi bez golova na stadionu kraj Dunava – golman Kaličanin spasao bod

SMEDEREVO, 26. avgust 2023 – Posle svega viđenog, po prikazanoj igri, pa i šansama, mada su one gostiju bile  izglednije, podela plena na ravne časti u utakmici četvrtog kola prvenstva Prve lige možda je najrealniji ishod: Smederevo 1924 – Mačva 0:0.

U prvom delu utakmice uglavnom se igra odvijala između dva šesnaesterca, sa blagom inicijativom domaćih.

Tek posle pola časa viđena je prva prilika kada je Stojković ubacio loptu u prazan prostor, ali je golman gostiju bio brži od Ivića.

U 37. minutu Stevanović je mogao da iskoristi nesporazum odbrane i golmana Mačve Gočmanca, koji je ipak i iz ove situacije izašao kao pobednik.

U završnici poluvremena na scenu je stupio njegov kolega sa suprotne strane; sa više od dvadeset metara, u 44. minutu, Novković je izveo slobodan udarac, šutirao preko živog zida, ciljao gornji levi ugao, a Kaličanin je paradom izbacio loptu u korner.

U poslednjim trenucima pre pauze Panić je nespretno vratio loptu, koja stiže do centarfora Mačve Radunovića , on se našao sam pred golmanom Smedereva, ali je njegov udarca sa desetak metara Kaličanin uspeo da odbrani nogom.

Uz još jednu odbranu, odličnu intervenciju u nastavku susreta,kada je zaustavio udarca Novakovića,  golman Smedereva je   izrastao praktično u junaka meča, sačuvavši svoju mrežu i bod Smederevu.

U finišu meča Smederevci su imali obećavajući napad, Ivić je poslao loptu ka Pirgiću, ali je i golman Mačve bio na nivou zadatka, pa su mreže oba rivala ostale netaknute.

U narednom kolu Smederevo u subotu od 19 sati gostuje u Užicu ekipi Slobode, koja je danas takođe remizirala, u Sremskoj Mitrovici je s domaćim Radničkim igrala 1:1.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!