Jubilarni deseti Međunarodni rukometni turnir za mlade Trofej Smederevo

SMEDEREVO, 23. avgust 2023 – Ove srede počinje Trofej Smederevo, a za ovu, jubilarnu desetu međunarodnu smotru rukometnih nada prijavilo se 110 ekipa iz 12 zemalja sa više od 1.600 učesnika. Među njima su talenti iz Francuske, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i naravno Srbije.

Takmičenje će se obaviti na šest terena u Smederevu i jednom u susednom Kovinu od četvrtka do nedelje, kada su na programu finalne utakmice i uručenje pehara i medalja.

Turnir je, kao i svi raniji, u organizaciji RK Smederevo sa predsednikom Nenadom Martićem i nekoliko njegovih najbližih saradnika, a uz podršku lokalne samouprave.

– Krenuli smo pre 11 godina sa 25 ekipa, zbog korone smo pre tri godine pauzirali, a sada smo stigli da slavimo 10 godina postojanja. Potrudićemo se da ovaj jubilej, pored odličnog rukometa, obeležimo bogatim programom i sjajnim provodom. Uveli smo i jednu novinu da se na postavljenom terenu gradskog trga, prvi put odigra i duel trenera. Između 350 utakmica tokom četiri takmičarska dana uz pena parti, izbora misice i mistera turnira i druženja na bazenu, biće i mini rukomet za one najmlađe –  najavljuje Nenad Martić

Svečano otvaranje, uz defile svih učesnika, planirano je za petak u 19 i 30 na gradskom trgu sa neizostavnom žurkom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!