Od 1. septembra policija će obezbeđivati sve škole u Srbiji

22. avgust 2023 – Predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su danas sastanak povodom početka školske godine, na kojem je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra.

U saopštenju Ministarstva prosvete navodi se da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene, a osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Cilj projekta je podizanje svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanje različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanje strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanja o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Informacija i foto: Vlada Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!