Smederevci se iz Vršca vraćaju s bodom – moglo je i bolje, ali je moglo i gore

VRŠAC, 18. avgust 2023 – U prvoj utakmici trećeg kola prvenstva Prve lige Srbije Smederevo je danas gostovalo u Vršcu. Rano vođstvo i igra koju su Smederevci pokazali u prvom, pa i na momente u drugom delu je obećavala, ali… OFK Vršac – Smedeervo 1924 1:1 (0:1).

Po izuzetno teškom vremenu za igru, po vrućini i sparini, Smederevci su se bolje snašli u prvih 45 minuta. Počelo je Smederevo da bolje ne može – već u trećem minutu su gosti vodili. Posle kornera sa desne strane štoper Smedereva Petar Panić se najbolje snašao i glavom smestio loptu u mrežu domaćih.

U nastavku je viđena borba na sredini terena, ali bez prednosti u posedu lopte, pa i u šansama. Jedina prava je viđena posle driblinga Dimitrijevića, koji je lažnjakom iz igre izbacio defanzivca domaćih iz Senegala Diufa, ali taj potez nije krunisan golom zbog dobre intervencije ostatka odbrane domaćih.

Poluvreme je okončano na prilično bizaran način; Smederevu je dosuđen slobodan udarac levo od šesnaesterca domaćih, ako ništa drugo bila je to lepa prilika da se lopta još jednom ubaci pred gol Vrščana. Umesto nabacivanja, glavni sudija je, iz samo njemu znanih razloga, odlučio da je to bilo dovoljno igre za prvi deo i začuđene igrače Smedereva i domaćih, koji su to dočekali s olakšanjem, poslao u svlačionicu.

Početkom drugog poluvremena trener domaćih Kostić izvršio je trostruku izmenu, što je dalo krila domaćima koji su pretili preko iskusnog Lazevskog, ali je uzvratio i David Ivić sjajnim udarcem sa nekih 20 metara, no je lopta prošla pored gola.

Posle 15 minuta igre u drugom delu Dimitrijević je imao izuzetnu priliku da Smederevu donese prednost od dva gola i ko zna kako bi se sve dalje odvijalo da je bilo tako. Sevnula je kontra Smedereva, Dimitrijević je sam izašao pred golmana Vršca, ali je njegov udarac završio nekih pet-šest metara od desne stative gola domaćih.

I kako to obično biva kada jedan tim ne iskoristi svoje prilike stiže kazna. Opet je gol pao posle kornera, sa iste strane kao i onaj na početku meča za Smederevo. Ubačena lopta je čak delovala bezopasno po goste, ali odjednom se na pet metara od gola Smedereva stvorio Uroš Kilibarda, koji nogom pogađa nebranjeni deo mreže iza leđa Lazara Kaličanina.

U nastavku dobru priliku propustili su domaći kada je odbrani Smedereva pobegao Uroš Čejić, njegov šut je odbranio Kaličanin, na odbijenu loptu natrčao je Kilibarda, ali je Aleksa Marković loptu izbacio sa gol linije.

Što se Smedereva tiče, treba pomenuti dobar šut Vujičića sa 22-23 metra, ali je lopta zakačila nekog i završila u korneru.

Kada se sve sabere, utisak je da je Smederevo moglo da prođe i bolje, da je povelo sa 2:0 verovatno bi to demoralisalo domaćina, ali i gore, da su Vrščani iskoristili neku od prilika posle izjednačenja.

U narednom kolu u Smederevo dolazi Mačva iz Šapca. Ta utakmica igra se naredne subote na stadionu kraj Dunava.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!