Transfer stanica za rešenje problema deponovanja komunalnog otpada

SMEDEREVO, 18. avgust 2023 – Grad Smederevo dobiće uskoro transfer stanicu, čime će biti rešeni jedan od najvećih gradskih problema – deponovanje komunalnog otpada. Izgradnja transfer stanice sa reciklažnim dvorištem realizuje se u blizini postojeće gradske deponije, na površini od 1,7 hektara.

Vrednost ovog značajnog projekta za Smederevo, koji se realizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine je 341,4 miliona dinara sa PDV-om, od čega se 20 ostoifinansira iz budžeta Grada, a ostatak iz sredstava resornog Ministarstva.

Grad Smederevo je u cilјu rešavanja problema deponovanja, reciklaže i iskorišćenja otpada pripremio svu neophodnu tehničku i plansku dokumentaciju za realizaciju projekta transfer stanice. Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja prerađivačko-komunalno-skladišnog kompleksa za prikuplјanje, preradu, selektovanje i baliranje komunalnog otpada sa celokupne teritorije Smedereva, u skladu sa savremenim standardima u ovoj oblasti.

Tim povodom, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč obišao je početak radova na izgradnji transfer stanice i razgovarao sa izvođačima radova. Planirano je da radovi budu završeni u narednih godinu dana.

Transfer stanica sastoji se iz hale za preradu i selektovanje otpada, platoa za odlaganje baliranih produkata za reciklažu, platoa sa kontejnerima za primarno selektovani otpad, bokseva za kabasti otpad, objekata za osoblјe i drugih pratećih objekata.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!