Radinčanke se pripremaju za novu sezonu s novim trenerom Milicom Petrović

RADINAC, 15. avgust 2023 – Posle višegodišnjeg vođenja prvog tima, čelnici Mladog radnika su uvažili molbu Jovice Petkovića da više ne bude trener najboljeg sastava radinačkih rukometašica. Iza sebe Petković ima izvanredne rezultate, a pre tri godine Radinčanke su ostvarile istorijski uspeh plasmanom u Super ligu. Minule sezone morale su da se iz Super B presele u Prvu ligu i to je za posledicu imalo i rastanak sa Petkovićem.

Živomir Nikolić Deba, predsednik kluba, brzo je reagovao i kormilo seniorki poverio Milici Petrović rođenoj Ristić, doskorašnjoj prvotimki, koja je u međuvremenu, makar privremeno, prekinula igračku karijeru i posvetila se trenerskoj karijeri. Zajedno sa trenerom mlađih kategorija Aleksandrom Adamovićem, posvetila se radu sa njenim naslednicama i stekla potrebnu licencu za vođenje prvog tima.

– Pre nekoliko dana počele su pripreme svih selekcija za nastupajuću sezonu i na prvom treningu predsednik Nikolić mi je saopštio da ću naredne sezone voditi najbolju seniorsku selekciju. Bila sam pomalo zatečena, ali se rukometom bavim od malih nogu i prihvatila sam se ovog nimalo lakog zadatka. Prilično smo podmladili ekipu i, kako mi je rečeno, prioritet je uigravanje tima i mesto u sredini tabele. Uz pomoć nekoliko iskusniji rukometašica, koje su mi bile saigračice, kao i nesporni talenat onih  mlađih, mislim da ćemo ostvariti a možda i prevazići taj zacrtani cilj – kaže Milica Petrović.

Do početka sezone pripreme svih kategorija vodiće trener mlađih selekcija Aleksandar Adamović, koji je sa svi tri generacije ostvario izvanredne rezultate. Uspele su mlade Radinčanke da stignu do same završnice državnog prvenstva.

Prvi test za sve uzrasne kategorije RK Mladi radnik imaće uskoro na međunarodnom turniru Trofej Smederevo, a potom će 3 i 4 septembra učestvovati na Memorijalnom turniru u Petrovcu na Mlavi, gde će pored domaće Sloge biti i ekipe iz Aleksinca i Kraljeva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!