Optužen da je za skidanje magije sa sina majci uzeo zlatne predmete i novac

SMEDEREVO, 15. avgust 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. N. (26) iz Futoga. On se tereti da je od oštećene, koja je prethodno sa njim ostvarila kontakt po oglasu sa društvenih mreža pod nazivom „Vidovita Marijela“, protivpravno prisvojio više zlatnih predmeta i novac u ukupnom iznosu od 120.000 dinara, a sve pod izgovorom da su te dragocenosti potrebne za sprovođenje rituala skidanja magije sinu oštećene, koji se vrše preko zlata, novca i čitanjem molitvi u manastirima.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženom izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavlјene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 150.000 dinara.

Krivično delo prevara čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!