Prijavljivanje popisivača za Popis poljoprivrede 2023. od utorka 15. avgusta

12. avgust 2023 –  Za Popis poljoprivrede 2023. koji priprema, organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku, biće potrebno 3.000 popisivača, kao i 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora. Elektronsko prijavlјivanje kandidata počinje 15. avgusta, od 8 časova i traje do 21. avgusta do 20 časova na sajtovima Zavoda: www.stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs.

Visina nadoknade za popisivače za ispravno popunjene kompletne upitnike iznosi 600 dinara po upitniku sa osnovnim obeležjima – opšti podaci o gazdinstvu, zemlјište, stoka, radna snaga, u proseku 250 gazdinstava po popisivaču, i po 100 dinara za svaki popunjen modul (set dodatnih pitanja).

Pored toga, plaćeni su i svi realni putni troškovi popisivača za prisustvovanje instruktaži i za rad na terenu; predviđena je naknada za korišćenje mobilnog telefona i interneta (2.500 dinara) i obezbeđen je ketering tokom obuke.

Uslovi koje kandidati treba da ispune  su državlјanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavlјeno boravište u Republici Srbiji; najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje; da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Podrazumeva se poznavanje rada na računaru.

Terensko prikupljanje podataka u Popisu poljoprivrede 2023.  biće sprovedeno u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine. Podatke o porodičnim gazdinstvima u Popisu prikupljaju popisivači na terenu – neposredno od gazdinstava, metodom intervjua, koristeći prenosive računare (laptopove) za unos podataka.

Pre početka Popisa biće organizovana petodnevna obuka za organizatore i neposredne izvršioce Popisa, po nivoima, radi obezbeđivanja jedinstvenog postupanja u tumačenju i primeni metodologije, prema planu i programu Zavoda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!