Pritvor i zabrana prilaska zbog nasilničkog ponašanja u ćevabdžinici

SMEDEREVO, 17. januar 2023 – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određen je pritvor za J.B. (31) zbog nasilničkog ponašanja, dok je u odnosu na B.Š. (29) sud odredio meru zabrane prilaska oštećenim licima i svedocima na udalјenosti manjoj od 50 metara. Dvojica osumnjičenih se terete da su u noći između 13. i 14. januara ove godine u ćevabdžinici „Vagon“, oko 2 časa iza ponoći, u prisustvu većeg broja lјudi, drskim i bezobzirnim ponašanjem, a i vršenjem nasilјa prema drugima, značajnije ugrozili javni red i mir i spokojstvo svih prisutnih i tom prilikom telesno povredili više lica.

Postoji osnovana sumnja da je okrivlјeni J.B, nakon kraće verbalne rasprave, pesnicom zadao više udaraca oštećenom od kojih se ovaj onesvestio, a potom je prišao i njegovoj devojci koju je plјunuo u lice dok je u naručju držala povređenog momka. Za to vreme okrivlјeni B.Š. je više puta snažno rukama odgurnuo drugog oštećenog, koji je pokušavao da spreči sukob i zadao mu telesne povrede.

Ovo tužilaštvo će sprovesti ostale dokazne radnje, a pritvor okrivlјenom je određen  radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka i trajaće sve dok postoji opasnost od ometanja uticajem na svedoke i oštećene, koje je potrebno ispitati u dalјem toku postupka, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!