Palančanka Ivana Katanić karijeru nastavlja u London Lajonsima

10. avgust 2023 – Nakon Crvene zvezde, Mehelena i Pečuja, nova stanica u karijeri još uvek mlade palanačke košarkašice je London. Njen novi klub, London Lajonsi, na društvenim mrežama juče je s ponosom objavio da je potpisao srpsku reprezentativku Ivanu Katanić.

Ivana je u aprilu napunila 24 godine, nastupala je za sve mlađe selekcije Srbije, bila je na prošlogodišnjem Prvenstvu sveta u Australiji, a ovog leta bila članica reprezentacije koja je na ovogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji zauzela peto mesto.

Njen novi tim ima velike ambicije, Ivana je peto pojačanje u poslednjih mese dana, iIgraće u kvalifikacija za takmičenje u Evro ligi. Sa Kangarus Basketom iz Mehelena i sa NKA Universitas PEAC iz Pečuja Ivana je nastupala u takmičenju za Evro kup, beleživši u proseku 11,1 poen, uz 4,4 skoka i 4,8 asistencija po meču.

Domaće prvenstvo u Engleskoj počinje u oktobru, a londonske košarkašice u međuvremenu imaju kvalifikacione utakmice za Evro ligu 22. i 27. septembra sa mađarskom ekipom DVTK iz Miškolca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!