Godinama maltretirao porodicu – tužilaštvo traži 4 godine i 4 meseca zatvora

SMEDEREVO,  10. avgust 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je danas optužnicu protiv B. M. iz Suvodola (49). On je, kako se navodi u optužnici, u alkoholisanom stanju prvo ugrozio svoju suprugu, a potom je fizički napao i svoje maloletne ćerke.

One su zadobile udarce rukama, a pored toga, on je u jednom navratu upotrebio i metalni deo noža kojim je udario maloletnu kćerku.

U ranijem periodu prema njemu su bile izricane hitne mere zbog nasilјa u porodici a, prikuplјeni dokazi ukazuju da je nasilјe vršeno više godina u kontinuitetu

Uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti koje su od uticaja na vrstu i meru krivične sankcije u konkretnom slučaju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivlјeni osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 4 meseca. Pored ovog, predloženo je produženje pritvora, kao i mera bezbednosti lečenja alkoholičara u ustanovi, obzirom da je delo učinjeno usled zavisnosti od upotrebe alkohola, navodi se današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!