Pobeda na prvoligaškoj premijeri – savladana vrlo dobra ekipa Inđije

SMEDEREVO 5. avgust 2023 – Po upornoj, na momente jakoj kiši, više od hiljadu pristalica domaćina prisustvovalo je danas na stadionu kraj Dunava prvoj pobedi Smedereva u prvoligaškoj sezoni, da bi ih na kraju aplauzom ispratili sa terena: Smederevo 1924 – Inđija Toyo Tires 2:0 (2:0).

Meč je počeo nije se poželeti moglo bolje za Smederevce. Nije prošlo ni pet minuta kada je, na sjajno proigravanje Ilića, Stevanović utrčao u prazan prostori i našao se u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju. Ipak, Čupić je izašao kao pobednik, spasao je svoju mrežu izbacivši loptu nogom u korner.

Ubrzo je Stevanović sa levog boka ušao u kazneni prostor, gde je srušen, a sudija Đokić je bez dileme pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo upravo Stevanović i pogodio nebranjeni ugao gola Inđije.

Oklopnici, silno motivisani, nastavili su sa napadima i već u 17. minutu, na ubacivanje kapitena Stojkovića, sa ivice peterca Dimitrijević je trzajem glavom po drugi put pogodio mrežu rivala.

Prenuli su se potom gosti, pa su u dva navrata zapretili golu koji je branio Kaličanin. Najpre šutom nogom, a potom i udarcem glavom kraj same stative, ugrozio ga je Slaviša Stevanović, Smederevac sa kapitenskom trakom na ruci tima iz Inđije.

Do odlaska na odmor pokušali su fudbaleri u belim dresovima da barem smanje rezultat, ali je odbrana domaćih delovala veoma sigurno.

Početkom nastavka Subotić je sa distance uputio snažan udarac, no je i ta lopta prohujala pored gola domaćina.

Sve dileme oko pobednika mogao je da reši usamljeni Ivić, ali je golman Inđije Čupić ponovo bio na visini zadatka.

Peh je Smederevce snašao u 62. minutu, kada je Nikola Vujičić u kratkom razmaku zaradio drugi žuti karton i put u svlačionicu. Brojčano jači gosti tada su sve karte bacili u napad, ali je odbrana domaćih, predvođena sigurnim Kaličaninom, uspela da odoli do kraja susreta. Poslednji sudijski zvižduk bio je momenat za veliko slavlje pulena novog prvog čoveka na klupi Smedereva Saše Mićovića.

U narednom kolu Smederevci opet igraju kod kuće, dočekuju dojučerašnjeg superligaša, ekipu Mladost GAT iz Novog Sada.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!