Nema mira u Prvoj ligi ni tokom praznika – opet na tapetu Radnički NB

4. maj – Borba za plasman u Super ligu se zahuktala, OFK Beograd je još ranije završio posao, traje bitka za drugu i dve naredne pozicije koje vode u baraž, a ništa manje složena situacija nije ni u plej-aut takmičenju. U glavnoj ulozi, opet, Radnički iz Novog Beograda, koji je već kažnjavan, između ostalog i zbog neispunjavanja propisanih uslova za odigravanje meča sa Smederevom, ali i za nameštanje utakmica, a sada ga istim povodom prozivaju i iz Mladosti GAT, čije saopštenje prenosimo u celosti.

Fudbalski klub Mladost GAT zahteva da se preispita regularnost utakmice 31. kola u Gornjem Milanovcu, u kojem se za željeni ishod čekala nadoknada susreta. Tog nedeljnog predvečerja koplja su ukrstili naši rivali u borbi za status, domaći Metalac i novobeogradski Radnički. Utakmica „idealna“ za gledanje, uživanje, puna preokreta izrežirana je u prvom i četvrtom minutu produžetka. Pitamo se, kao nemi posmatrači, da li je tako moralo da bude ili je sve viđeno samo puka slučajnost koja se desi jednom ili nikada za života? Svedoci smo svakakvih prozivki u minulom periodu i neosnovanih sumnji koja nam daju dodatnu snagu da ovu borbu privedemo kraju kako smo zamislili a to je opstankom u ligi, ali… Došlo je vreme da pošaljemo poruku javnosti i zamišljeno poručimo kroz pitanje: sramota li je izgubiti od već viđenog srpskoligaša, koji motiv, osim kladionačarskog – nema, za „darivanje“ bodova spasa našim konkurentima?

Kroz celo prvenstvo „majstori“, kako ih zovu, igraju svoje igre i bez bilo kakvog otpora napustiće prvoligaški fudbal. Oni su svoje prvenstvo odigrali pre starta prolećnog dela, sa 15 pripremnih utakmica na hrvatskom primorju.

Mnogi ljubitelji fudbala pomislili su da je kraj „radnji“ bio u Odžacima, izgleda da je to bio samo uvod u ovo što gledamo danas. Radničkom se mora stati na put, pa makar i to bilo sada, kada je u toku završnica borbi za bodove i kada najviše donose.

Foto: printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!