Nova pojačanja, potpisali Ristić i Radić – Branežac poželeo sreću Smederevu

SMEDEREVO, 4. avgust 2023 – Ove subote lopta će se ponovo zakotrljati na stadionu kraj Dunava, posle trogodišnje pauze, u prvoligaškoj konkurenciji. Na otvaranju sezone Smederevci će ugostiti ekipu Inđije, jednog od pretendenata na najviši plasman. Uoči starta prvenstva, Smederevo je potpisalo još dva nova igrača, Dušana Ristića i Stefana Radića, a današnjem zajedničkom sastanku, koji su organizovali šef struke Saša Mićović i njegov asistent Bojan Ostojić, prisustvovao je i Saša Branežac, član smederevskog gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

– Grad je u granicama svojih mogućnosti pružio maksimalnu podršku klubu, a tako će, uz pomoć više sponzora, biti i u narednom periodu. Prva liga je veoma zahtevan rang i verujem da ćemo uz angažovana pojačanja ostvariti zapažene rezultate. Smederevo je grad sporta, a fudbal, kao i u većini drugih, ima vodeću ulogu. Na vama je da dobrim igrama vratite publiku na naš stadion. Ispred lokalne samouprave želim vam mnogo sreće i uspeha u nastupajućim prvoligaškim izazovima – kazao je Branežac okupljenima.

Nakon sastanka, u klupskim prostorijama sportski direktor Predrag Sikimić je obavio završne pregovore sa dvojicom fudbalera, koji su potom imali i zvaničnu promociju.

Po mnogima jedno od značajnijih pojačanja biće Dušan Ristić (26), koji igra na poziciji desnog krilnog napadača. Momak rođen u Smederevskoj Palanci, prošao je školu čačanskog Borca 1926, igrao je i za mlađe kategorije Smedereva. Onda je, preko Jasenice i Temnića (Varvarin) stigao u Bosnu i Hercegovinu, gde je nastupao za nekoliko premijerligaša, među kojima su Sloboda iz Tuzle i Radnik iz Bijeljine, odakle se praktično vratio u Smederevo.

Zajedno s njim, paraf na ugovor stavio je i Stefan Radić (21), koji je sa ekipom prošao gotovo kompletne pripreme. Mladi štoper je bio đak škola Čukaričkog i Vojvodine, a pored toga nastupao je za Kabel. Žarkovo i beogradski Sinđelić, da bi danas ozvaničio saradnju sa Smederevcima.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!