Donja Livadica: Posle svađe sevnuo nož, osumnjičenom određen pritvor

VELIKA PLANA, 2. avgust 2023 – Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani je policijskim službenicima naložio da donesu rešenje o zadržavanju osumnjičenog M. Đ. iz Velike Plane (1955). Prema navodima krivične prijave, on je prethodne večeri u Donjoj Livadici došao najpre u verbalni, a zatim i u fizički sukob sa P. R. iz Donje Livadice tokom koga je u jednom trenutku iz zadnjeg džepa izvukao nož i zadao mu dva uboda u predelu stomaka.

Usled zadobijenih povreda, koje su u trenutku nastanka bile opasne po život, P. R. je kolima hitne pomoći Doma zdravlja Velika Plana  transportovan do Opštu bolnicu „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, gde je na odeljenju hirurgije izvršena hitna operacija, nakon čega je prebačen na odeljenje intenzivne nege.

Osumnjičeni M. Đ. je na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani delimično priznao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Radi daljeg nesmetanog vođenja postupka, a zbog postojanja osobitih okolnosti da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na oštećenog i svedoka, sudiji za prethodni postupak je podnet predlog za određivanje pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda za šta je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati oštećenog, svedoke i sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja javnotužilačke odluke, navodi se u saopštenju OJT u Velikoj Plani.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!