Pritvoren pod sumnjom da je izudarao čoveka i nasrnuo na njega čekićem

VELIKA PLANA, 27. jul 2023 – Po predlogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani od strane sudije za prethodni postupak protiv I. V. iz Smederevske Palanke (1979) određen je pritvor u trajanju do 30 dana. Po krivičnoj prijavi Policijske stanice on je osumnjičen da je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Smederevskoj Palanci zaustavio svoje vozilo, izašao i prišao oštećenom kojem je najpre zadao nekoliko udaraca zatvorenom šakom u predelu glave, zatim ga je šutnuo nogom u predelu glave i tela, da bi u jednom trenutku iz svog vozila uzeo čekić kojim je udarao po vozilu oštećenog ipolomio mu stakla i naneo oštećenja u predelu haube i vrata. Nakon toga je čekićem zadao udarac i oštećenom u predelu vrata i uputio mu preteće reči da će ubiti njega i njegovo dete.

Na saslušanju pred javnim tužiocem I. V. je delimično priznao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, te radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećene, kao i svedoke.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko, kao i krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zatim i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti ili učiniti krivično delo kojim preti njemu je određen pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju OJT u Velikoj Plani.

Foto: OJT u Velikoj Plani

Skorašnji članci

error: Content is protected !!