Smederevo: Raspisana javna nabavka za uslugu ličnog pratioca deteta

SMEDEREVO, 26. jul 2023 – Smederevska Gradska uprava objavila je juče javnu nabavku za uslugu ličnog pratioca deteta. Ciljna grupa kojoj je namenjena ova usluga su deca sa invaliditetom, odnosno sa smetnjama u razvoju, a kojima je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu u oblasti kretanja, održavanja lične higijene, hranjenja, oblačenja i komunikacije sa drugima. Za ovu namenu opredeljeno je 15 miliona dinara bez PDV-a.

Angažovanje ličnog pratioca deteta predlaže Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku u gradu Smederevu. Na osnovu podataka Komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku, potrebu za ličnim pratiocem deteta ima tridesetoro dece – učenika na teritoriji grada Smedereva.

Usluga podrazumeva pomoć kod kuće u oblačenju, održavanju lične higijene, pri hranjenju, priprema i servisiranje lakših obroka, hranjenje ili pomoć u korišćenju pribora i sl.), pripremu knjiga i opreme za vrtić, odnosno školu. Takođe i pomoć u zajednici, u korišćenju gradskog i prigradskog prevoza, pomoć pri kretanju, na odmorima u školi, podrška u hranjenju, odlasku u toalet, animaciji, odlazak na igralište odnosno mesta za provođenje slobodnog vremena, uklјučujući kulturne ili sportske aktivnosti i druge servise podrške.

Preduslov za pružanje usluge ličnog pratioca deteta je završena obuka po programu za pružanje ove usluge akreditovanom kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Poziv je otvoren do 18. avgusta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!