Apel Palančanima da racionalno troše vodu, delovi grada bez snabdevanja

SMEDEREVSKA PALANKA 18. jul 2023 – Zbog visokih dnevnih temperatura potrošnja vode u Smederevskoj Palanci je značajno povećana i zbog takve situacije viši delovi grada, deo Zlatiborske ulice i žitelјi Male Plane, bez vode su, a iz JKP Vodovod apeluju na potrošača da vodu racionalno troše. Najavljeno je i da iz Odelјenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave od danas izlaze na teren i kažnjavaju svaki vid nepotrebne i neracionalne potrošnje vode.

Inače, kako se navodi u saopštenju, rezervoari JKP Vodovod su u ovom trenutku na 50 procenata popunjenosti. Za snabdevanje grada pušteno je 145 litara vode u sekundi, što je do sada najveća potrošnja ikada zabeležena na području grada.

Zbog povećane potrebe za vodom, zbog visokih temperatura, ali i aktivnosti kao što su navodnjavanje polјoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta i slično, predstavlјaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu ima slabiji pritisak u višim delovima grada.

Iz Vodovoda još jednom apeluju na sve građane da vodu iz gradskog vodovoda koriste racionalno i isklјučivo za piće, higijenu i osnovne potrebe u domaćinstvu, inače će morati da uvedu dnevne restrikcije.

.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!