Uhapšen osumnjičeni da je u Azanji automobilom oborio pešaka

SMEDEREVO, 15. jul 2023 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevskoj Palanci identifikovali su i uhapsili G. P. (57) iz okoline Smederevske Palanke. Sumnja se da je on, juče oko 17 časova, upravlјajući automobilom „fijat dukato“, kod autobuskog stajališta na putu od Azanje ka Smederevskoj Palanci, oborio šezdesetpetogodišnjeg pešaka i nastavio da vozi.

Pešak je, nakon ukazane medicinske pomoći u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci, sa teškim telesnim povredama opasnim po život, prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

Policijski službenici su identifikovali G. P. i sinoć ga pronašli, kao i vozilo kojim je, kako se sumnja, udario pešaka. Prilikom hapšenja, on je bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a PU u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!