Radivojević i Vesić – novajlije u sastavu Smedereva za Prvu ligu

SMEDEREVO, 15. jul 2023 – Pre no što u ponedeljak ekspedicija novog/starog smederevskog prvoligaša krene na desetodnevne pripreme na Zlatiboru, u igračkom pogonu su sve brojniji novajlije. Posle Nikole Vujičića, bivšeg člana čačanskog Borca i Miloša Ožegovića, povratnika iz Austrije,redove Smedereva danas popodne je pojačao Miloš Radivojević (33), a nešto ranije plavo beli dres je zadužio i krilni napadač Uroš Vesić (25).

– Dugo se znam sa sportskim direktorom Predragom Sikimićem, jer smo zajedno igrali u Voždovcu. Obostrana želja da zaigram u Smederevu je ispunjena Veći deo karijere sam igrao kao levi bek, a poslednjih nekoliko sezona, kažu – sa uspehom, i kao levi štoper. Bio sam i klupski drug sa Nikolom Dimitrijevićem i verujem da ćemo tokom priprema i kontrolnih utakmica sa novim trenerom ukomponovati dobar sastav koji će moći ravnopravno da se nosi sa ostalim rivalima u Prvoj ligi – rekao je nakon što je stavio potpis na ugovor sa Smederevom Miloš Radivoje (na fotografiji gore).

Ovaj rođeni Beograđanini, pouzdani levi bek, po potrebi, kako sam reče, i levi štoper igračku karijeru počeo je u beogradskom Sinđeliću, potom je branio boje BSK-a iz Borče, Inđije, Voždovca, Radničkog iz Niša, Rada i Novog Sada, odakle je i stigao u Smederevo. Imao je i značajnu internacionalnu karijeru; igrao je u izraelskom Hapoel Ironi Kirjat Šmoni, azerbejdžanskoj Ziri iz Bakua i hrvatskom Slaven Belupu.

– Uverio sam se odmah da sam došao u ozbiljan klub sa dugom tradicijom. Učiniću sve da se pokažem u najboljem svetlu i da sa ostalim saigračima vratim stari sjaj klubu, nekadašnjem osvajaču Kupa i učesniku evro kupova. Za početak cilj nam je da se izborim za plej-of i, uz malo sreće, ostvarimo i nešto više – u optimističkom tonu kaže novi oklopnik Uroš Vesić.

Momak koji je ponikao u kruševačkom Napretku, a već sutra će na Novom Beogradu u dresu Smedereva debitovati protiv tamošnjeg Radničkog.

– Dete sam Napretka, u kome sam prošao sve mlađe selekcije. Očekujem da sutra, na novoj proveri, dobijem šansu i pokažem makar deo svog umeća. Iz sadašnjeg sastava svojevremeno sam sa Miroljubom Kostićem igrao u Napretku, a sa Krstom Bojićem u Zlatiboru. Zajedno s njima, daću sve od sebe da golovima i asistencijama dam značajan doprinos ekipi koja će, ubeđen sam, igrati značajnu ulogu u predstojećem šampionatu – ističe Vesić.

Inače, ovaj napadač je posle Napretka bio u Trajalu, Zlatiboru, novosadskom Proleteru, Radniku iz Surdulice, ubskom Jedinstvu, pa ponovo u Trajalu odakle je i došao u Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!