Po velikoj sparini, pobeda u prvom kontrolnom meču u Novim Banovcima

NOVI BANOVCI, 12. jul 2023 – Fudbaleri Smedereva su danas imali prvu proveru; u Novim Banovcima su se, po vrućini i sparini kakva je bila ove julske srede predveče i tamo, sastali sa lokalnim vojvođanskim srpskoligašem i na kraju slavili sa 3:2 (1:2).

Ipak, velika vrućina i sparina nisu sprečila fudbalere Omladinca i Smedereva da prikažu zanimljivo prvo poluvreme. Već u trećem minutu utakmice domaći su poveli, a strelac je iz neposredne blizine bio Perošević.

Nakon toga krenuli su Smederevci, koji su nastupili sa više igrača na probi, da igraju bolje, pogotovo preko levog boka na kome su bili agilni bili Bracanović i Saša Knežević. Upravo je Saša Knežević udarcem sa nekih 16-17 metara pogodio gornji deo gola domaćina.

Usledio je pad tempa, nije ni čudo zbog temperature, a domaći su u tom periodu pogodili i stativu. I kada se činilo da će poluvreme biti bez pobednika, stigao je centaršut u šesnaesterac gostiju, Đurađ Dobrijević je bio brži od Kaličanina i glavom postigao pogodak, pa su domaći na pauzu otišli s prednošću od 2:1.

U drugom poluvremenu treneri obe ekipe, Igor Ležaić i Saša Mićović, pružili su priliku rezervistima i igračima koji su na probi.

U prvoj šansi u drugom delu Aleksa Jovanović je pokušao je glavom da ugrozi gol domaćih, ali je lopta prošla pored same stative.

Nastavili su Smederevci u dobrom ritmu i sjajnim šutem Borisa Cvetkovića sa dvadesetakara u malu mrežu izjednačili.

Rezervisti Smedereva bili su konkretniji i u samom finišu meča, kada je već sunce pomalo zašlo, uspeli da dođu do pobede golom Alekse Ivanovića, posle odličnog centaršuta sa desne strane samo je postavio nogu i sa nekih pet metara savladao golmana Omladinca za prvu pobedu Smedereva u ovom pripremnom periodu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!