Izvođenjem predstave „Pluća“ počinje Kulturno leto u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 7. jul 2023 – Ovog petka počinje  Kulturno o leto 2023 u Smederevskoj Palanci, koje se održava pod sloganom “Kreiraj svoj cvet”, a prvi događaj je na Trgu kulture u 21 čas, GDE će biti odigrana duodrama „Pluća“ pozorišta „Madlenijanum“ iz Beograda.

Do 20. avgusta, do kada je predviđeno da traje manifestacija, najavljene su izložbe, muzički programi, filmske projekcije, operske nastupe, pozorišne i baletske predstave, književne večeri, kao i radionice za najmlađe, koje ovog leta treba da obogate kulturni život Smederevske Palanke.

Narednog petka, 14. jula, takođe sa početkom u 21 čas, u Letnjoj bašti bioskopa biće predstava “Noć bogova” u kojoj igraju Vojin Ćetković, Nebojša Ilić i Dejan Lutkić.

Za ljubitelje književnosti, rezervisan je 20. jul kada će na Trgu kulture sa početkom u 19 sati biti održano putopisno veče “Put oko sveta Viktora Lazića”.

Otvaranje izložbe “Srpsko-Francuskog prijateljstva” u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci planirano je za 22. jul, a 29. će na Trgu kulture biti izvedena još jedna gostujuća predstava – “Istina” u kojoj igraju Lidija Vukićević i Jelica Sretenović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!