Na prvoj prozivci novi trener, novi pomoćnik i 29 kandidata za sastav

SMEDEREVO, 6. jul 2023 – Posle tronedeljne, nikada kraće pauze, a toliko je prošlo od uspešno okončane sezone, danas su se na stadionu kraj Dunava okupili fudbaleri i stručni štab Smedereva. Novi šef stručnog štaba Saša Mićović na prozivci je imao 29 igrača, što starosedelaca, onih koji su izborili plasman u Prvu ligu, što novajlija, onih koji pretenduju na mesto u najboljem sastavu za narednu sezonu, a tu je bio i novi asistent trenera – Bojan Ostojić, doskorašnji štoper Partizana.

Dobrodošlicu svima je poželeo Predrag Sikimić, sportski direktor kluba, da bi potom predstavio novog šefa struke.

– Ulaskom u viši rang očekujte jake pripreme, a kao plod tog rada treba da uslede dobri rezultati. Svima želim mnogo sreće i uspešnu sezonu – rekao je, između ostalog, fudbalerima novi strateg Smedereva Saša Mićović, zahvalivši se svima na trudu koji su uložili za postizanje uspeha u netom završenoj sezoni, uključujući i njegovog prethodnika na klupi Savu Šašića.

Prisutnima se obratio i predsednik Izvršnog odbora kluba Časlav Ilić.

– Osvajanjem prvog mesta na kraju minulog prvenstva učinili ste sreću i zadovoljstvo ne samo nama u klubu već i Smederevcima. Osvajanje prvenstva i regionalnog Kupa imalo je sjajan odjek u gradu od koga očekujemo još veću podršku – kazao je Ilić poželevši dobrodošlicu nekolicini potencijalnih novajlija sa nadom da će se uveriti da je Smederevo zdrava sredina za rad i napredak. Još jednom je ponovio nadu da će iduće godine, kada klub slavi 100 godina postojanja, to biti učinjeno u superligaškom društvu.

Optimističke reči okupljenima je uputio i ispred lokalne samouprave Saša Branežac, nekadašnji golgeter ovog kluba, a sada u Gradskom veću resorno zadužen za sport i omladinu.

– Zasluženi odmor je kratko trajao, zaključili smo jednu sjajnu epizodu, a sada počinjemo novu. Cilj nam je da kostur tima ostane, a sigurno ćemo se pojačati na mestima gde može i mora bolje. Imamo novi stručni štab, koji ima ozbiljnu i igračku i trenersku karijeru i verujem da će uz ozbiljan rad  sve to dati rezultate – izrazio je nadu i Branežac.

Jedan od tih sa ozbiljnom igračkom karijerom je i novi asistent prvog trenera Bojan Ostojić, ne tako davno centralni igrač u odbrani Partizana. On se odmah prihvatio posla i prvi izlazak na teren stadiona kraj Dunava iskoristio je da deo svog iskustva prenese postojećem igračkom kadru.

Pored Ostojića, u stručnom štabu su, barem za sada, Smederevci Dušan Rašović, s internacionalnim iskustvom u Kini, Ivica Pejić, dosadašnji član štaba i jedno vreme trener mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi i trener golmana Dušan Vasiljević za čiji prethodni rad čuvari mreže Smedereva imaju smao reči hvale.

Pored svakodnevnih trenera na stadionu i terenu u Kovinu, Smederevci su ugovorili i četiri kontrolne utakmice.  Već iduće srede, 12. jula, kraj Dunava će gostovati srpskoligaš OFK Mihajlovac. U subotu 15. jula protivni će biti novobeogradski Radnički, a nedelju dana kasnije sledi duel sa Zemunom. Generalna proba, sada već po tradiciji, biće odmeravanje snaga sa ekipom Vršca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!