Kampanja za smanjenje procenta vozača koji prekoračuju brzinu

SMEDEREVO, 3. jul 2023 – Grad Smederevo je raspisao javnu nabavku za osmišljavanje i realizaciju kampanje namenjene smanjenju procenta vozača koji na putevima prekoračuju dozvolјenu brzinu kretanja vozila, preventivne aktivnosti sa ostalim ugroženim kategorijama i edukacija dece. Procenjena vrednost ovog posla je nešto više od 4 miliona dinara bez PDV-a, a rok za prijavljivanje zainteresovanih je 12. jul.

Naime, analiza saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada Smedereva pokazuje da se kao najugroženije kategorije izdvajaju mladi, vozači putničkih vozila, deca, pešaci i starija lica. Mladi najviše stradaju noću, a alkohol je pored prekoračenja brzine razlog zašto se noću događa više saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima, nego danju.

U nameri da se obezbedi što bolјi efekat kampanje, potrebno je da ponuđač implementira kampanju kroz edukativne aktivnosti na terenu, podela promotivnih materijala i aktivnosti na društvenim mrežama, navodi se u dokumentaciji koja prati ovu javnu nabavku.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!