Izrada Plana javnog zdravlјa Podunavskog i Braničevskog okruga

SMEDEREVO, 26. Jun 2023 – Danas je u Smederevu održana konferencija za medije povodom završne radionice za izradu Plana javnog zdravlјa Podunavskog i Braničevskog okruga u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština i uz podršku grada Smedereva.

Završna radionica „Podrška gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga“ predstavlјa Nacrt Planova javnog zdravlјa.

Tim povodom prisutnima se obratio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč koji je istakao značaj dokumenta Plan javnog zdravlјa za grad Smederevo.

– Zdravlјe je najvredniji resurs svakog pojedinca, porodice, društva, nacije i najsigurnija investicija za budućnost. Plan javnog zdravlјa predstavlјa pažlјivo planirane buduće korake i ulaganja koja su potrebna kako bi se osnažio i unapredio sistem primarne zdravstvene zaštite, temelј celokupnog zdravstvenog sistema. Kroz dokument Plan javnog zdravlјa za Grad Smederevo biće obezbeđen kontinuitet u rešavanju problema iz različitih oblasti koje bitno utiču na javno zdravlјe građana i građanki – istakao je gradonačelnik Smedereva Beč.

Prisutne je pozdravila i direktorka Zavoda za javno zdravlјe Požarevac  dr Ana Jovanović koja je ukazala na značaj izrade Plana javnog zdravlјa, kako za jedan grad i opštinu, tako i za državu, jer samo zajedničkim snagama možemo pomoći da Srbija bude zemlјa zdravih lјudi, kao i lјudi koji brinu o svom zdravlјu kroz preventivne preglede.

Radionicu „Podrška gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga u izradi planova javnog zdravlјa Stalna konferencija gradova i opština realizuje u okviru Programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!