Humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ u nedelju u Smederevu

SMEDEREVO, 22.  jun 2023 – Tradicionalni humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki „Trojka iz bloka“ biće održan u nedelјu 25. juna sa početkom od 17 časova na košarkaškim terenima Veslačkog kluba, na Dunavskom keju u Smederevu. Cilј ovogodišnjeg turnira je prikuplјanje pomoći za socijalno ugroženu porodicu Mitrović sa četvoro maloletne dece iz sela Sopot u blizini Kumanova.

Iako odrastaju u čisto albanskom selu Sopot, koje se nalazi u Severnoj Makedoniji, uz samu granicu sa Srbijom, najmlađi Mitrovići najveći su navijači naše fudbalske selekcije i ponose se time. Naravno dečaci prednjače u tome, Aleksandar (13) i Nemanja (7). Osim njih dvojice, ovu skromnu i izmučenu porodicu čine još i roditelјi Miroslav i Nadica, kao i devojčice, Aleksandrova sestra bliznakinja Aleksandra (13) i mlađa Danijela (9).

Trošna kuća, iako građena pre nekih sedamdesetak godina, na prvi pogled bi se reklo da datira iz vremena kada se naš narod iz tih krajeva oslobađao od turskog ropstva. Sastavlјena od kamenih ploča i blata, bez kupatila i vode, krov ispunjen slamom, plafoni u dve skromne i hladne prostorijice skroz ulegli, samo što se ne uruše, jedino su utočište ovim mališanima i njihovim roditelјima.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, koja organizator ove akcije, upućuje molbu i poziv da svojim dolaskom i učešćem podržite ovaj humanitarni turnir. Istovremeno, pozivaju Vas da u skladu sa trenutnim mogućnostima uzmete učešće tradicionalnom humanitarnom turniru „Trojka iz bloka“ u Smederevu kroz sledeće načine:

Sponzorstvom turnira – donacijom u visini od 10.000 do 30.000 dinara, čime stičete mogućnost da se logotip Vaše firme predstavi na samom događaju kroz reklamnu zastavu. Za sve donacije veće od 30.000 dinara možemo ponuditi donatorima različite sponzorske pakete i mogućnosti za dodatnu promociju na samom događaju.

Donacijom – uplatom pomoći do 10,000 din. sa napomenom “TIB Smederevo“ na tekući račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe: 160-279491-71.

Na sledećem linku možete da preuzmete overeni blanko ugovor o donaciji u pdf formatu za pravna lica.

U prethodnih 18 godina, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je blizu 12 miliona evra donacija sa kojima je obezbedila neophodnu pomoć za više od 3.200 ugroženih porodica širom Balkana koje zajedno broje više od 15,000 dece.

Više od hiljadu volontera učestvovalo je u organizovanju isto toliko humanitarnih događaja širom sveta, a naročito turnira Trojka iz bloka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!