Festival kreativne drame za decu i mlade – predstava „Naše mesto“

SMEDEREVO, 21.  jun 2023 – U okviru festivala kreativne drame za decu i mlade pod nazivom Drama ‘n’ Play, publika će ove srede biti u prilici da pogleda predstavu „Naše mesto“ u produkciji PATOS-a i izvođenju članova njihove dramske radionice koju čine mlađi osnovci.

Mesto u kome se osećamo sigurno i slobodno označeno je jednom rečju – dom. Bezbedni u svoja četiri zida, sa svojim najdražima, ni ne slutimo da se to sve nekad može urušiti za tren. Prepreke i svakodnevni problemi deca ne vide kao takve. Najmlađi Patosovci će pokazati kako oni vide „velike“ probleme odraslih i kako se i oni mogu lako rešiti kroz jednu veliku igru. Da li su igra i mašta privilegija koja obezbeđuje neophodan mir i slobodu? Šta kažu deca?

U predstavi igraju Darja Vukašinović, Staša Stamenković, Marija Božin, Anja Radojević, Nina Mladenović, Teodora Milanović, Minja Petković, Anja Petković, Igor Stojanović, Anika Simić i Andrea Đokić, a voditelji procesa su Ana Ivanković i Danilo Karapandža.

Inače, Festival je zamišljen kao platforma susretanja za pozorišta, omladinska pozorišta, dramske grupe, studije i sve one koji se bave dramskom pedagogijom kroz kreativni dramski proces (eng. devising theatre). Festival nije takmičarskog karaktera, jer i kreativna drama nije nadmetanje talenata već kolektivno delo mašte, inteligencije i empatije svih članova jednog kreativnog pozorišnog tima.

Na repertoaru prvog izdanja su tri godišnje produkcije dramskih radionica za decu i mlade pozorišta PATOS, gostujuća predstava u produkciji AKC Gnezdo iz Kruševca, kao i radionica za mlade učesnike programa dramskih pedagoga iz italijanskog pozorišta Teatro Koreja iz Leća.

Večerašnja predstava u Velikoj dvorani smederevskog Centra za kulturu počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!