Tužilaštvo traži 7 godina i 10 meseci zatvora zbog zlostavljanja i mučenja

SMEDEREVO, 17.  jun 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu  je juče, nakon završenog dokaznog postupka dalo završnu reč na  suđenju protiv K. R. (26). Njemu je stavlјeno na teret da je u periodu od 30. januara pa do 14. februara 2023. godine izvršio dva krivična dela zlostavlјanja i mučenja, nasilničkog ponašanja a na taj način što je zlostavlјanjem svoje emotivne partnerke stare 20 godina, primenom sile i pretnje, naneo veliki bol i tešku patnju.

U cilјu zastrašivanja  on joj je najpre 30. januara u svojoj kući zadao više udaraca otvorenim i zatvorenim šakama u predelu glave i tela, pretio joj da će je ubiti očevim nožem koji je držao na stolu, a potom joj i zabranio da napusti njegovu kuću kako bi sakrio povrede koje joj je naneo, da bi joj zatim u noći između 11. i 12. februara zadao više udaraca u telo drvenom motkom, nastavivši da joj u narednim danima neprestano šalјe poruke sa pretnjama, njo i njoj bliskih lica. Nakon toga joj je najzad, takođe u svojoj kući, dana 14. februara naneo više udaraca pesnicama i nogama u glavu i telo, govoreći da poseduje zakopan pištolј kao i da će je vezati za drvo i tako je ostaviti.

U noći između 11. i 12., on je rođaku svoje emotivne partnerke, na javnom mestu, ispred muzičke škole u Smederevu zadao više udaraca drvenom motkom, nanevši mu povrede.

Nakon održanog glavnog i javnog pretresa tužilaštvo je, u odnosu na kaznu, prvobitno u optužnom aktu, predložilo da se optuženi oglasi krivim za navedena krivična dela i osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i 10 meseci.

Objava presude pred Osnovnim sudom u Smederevu je zakazana za ponedelјak, 19.6.2023. godine, u 14 časova, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu

Foto/ilustracija: OJT u Smederevu

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!