Sezona kupanja na gradskom bazenu odložena zbog vremenskih prilika

SMEDEREVO, 17. jun 2023 – Kupališna sezona na bazenima Sportskog centra u Smederevu trebalo je da bude juče otvorena, međutim vremenski uslovi su to onemogućili. Iz Javnog preduzeća Sportski centar najavljuju da bi sezona kupanja trebalo da počne u utorak ili sredu, o čemu će javnost biti pravovremeno obaveštena.

“Mi smo spremni, kao i svake godine, još pre 15. juna smo napunili bazen i pripremili sve ostalo, za početak kupališne sezone. Kao što vam je poznato, i školski raspust je počeo ranije, ali nam jednostavno vremenski uslovi nisu bili naklonjeni. Prognoze su da će za nekoliko dana prestati padavine i da će se ustaliti toplije vreme, pa se nadamo da će zaista tako i biti. Bićemo spremni i otvoreni smo do 1. septembra”, izjavio je za Podunavlje.info Branislav Vučković, vršilac dužnosti direktora u Javnom preduzeću Sportski  centar Smederevo.

Sa prvim toplim danima, a najverovatnije od utorka ili srede, prema njegovim rečima, bazeni će biti otvoreni tokom dnevne smene, od 11 do 19 časova, a kada se steknu uslovi, odnosno sa porastom temperature, i vazduha i vode, krenuće sa jutarnjim i noćnim terminima.

Pripadnici spasilačke ekipe već danima održavaju formu kako bi bili potpuno spremni za eventualne akcije spasavanja. Prema Vučkovićevim rečima, profesionalni spasioci i profesionalno obezbeđenje, kao i higijena o kojoj se tradicionalno najviše vodi računa, preduslov su da se kupači osećaju sigurnije i bezbednije.

Dakle, ocenio je direktor, bezbednost kupača i dalje je na prvom mestu, uz opasku da u vremenu post korone bezbednost  ima sasvim posebno značenje, kao i higijena.

“Nastavićemo sa praksom iz vremena globalne epidemije – prvi korak prilikom ulaska u otvoreni objekat je dezo barijera, dezinfekcija ruku i nogu, uz obavezno tuširanje pre ulaska u bazen, čega ćemo se striktno pridržavati.  Drugo, uzorci vode se kontrolišu utvrđenom dinamikom i to dva puta nedeljno rade stručnjaci u Zavodu za javno zdravlje iz Požarevca”, podseća Vučković.

On naglašava da JP Sportski centar na svakih sat vremena vrši i internu kontrolu temperature, hlora i PH vrednosti vode.

“Ovih dana nas zovu ljudi i za sada se uglavnom interesuju za početak sezone, radno vreme bazena i za cene. Dnevna smena košta 300 dinara, a kada budemo otvorili i ostala dva termina, jutarnja smena, od 8 do 10 sati, koštaće 200 dinara, a noćna 300 dinara, za plivanje od 20 i 30 do 23 časa.”

Vučković je istakao da su u ovom javnom preduzeću uložili dodatne napore kako bi podigli kvalitet usluga tokom ovogodišnje sezone kupanja, poput kompletne ponude brze hrane i pića, vodeći računa da cene budu pristupačne svim posetiocima.

Vršilac dužnosti direktora najavljuje i mnogobrojne programske aktivnosti ovog leta, kako je rekao, čim deca završe sa školskim obavezama, od škole plivanja i vaterpola, do zabavnih i muzičkih programa.

Nove informacije, u vezi sa aktivnostima koje će biti organizovane na bazenima Sportskog centra, ili sa uvođenjem novih termina za kupanje, sve do dodatnih informacija poput temperature vode, biće objavljivane na Fejsbuk stranici JP Sportski centar Smederevo.

Foto/ilustracije: JP Sportski centar FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!