V. Plana: Samozapošljavanje, zapošljavanje teže zapošljivih i javni radovi

VELIKA PLANA, 7. jun 2023 – Opština Velika Plana raspisala je javne pozive za subvencioniranje samozapošljavanja, teže zapošljivih kategorija nezaposlenih i javne radove, koji će biti realizovani u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Subvencija za samozapošlјavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje-filijala Smederevo-Ispostava Velika Plana i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Subvencija za samozapošlјavanje dodelјuje se u jednokratnom iznosu od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos na teritoriji opštine Velika Plana.

Poslednji rok za podnošenje zahteva za ovu subvenciju sa biznis planom je 30.6.2023. godine.

Subvencija za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, u jednokratnom iznosu, radi zapošlјavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje, filijala Smederevo-Ispostava Velika Plana.

Visina subvencije je određena stepenom razvijenosti jedinice lokalne samouprave (JLS Velika Plana razvrstana je u treću grupu), a u skladu sa važećom uredbom Vlade Republike Srbije i za opštinu Velika Plana iznosi 225.000 dinara po licu, odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom, korisnike novčane socijalne pomoći, mladi u domskom smeštaju, hranitelјskim porodicama i staratelјskim porodicama i žrtve porodičnog nasilјa;

Poslednji rok za podnošenje zahteva za ovu subvenciju sa biznis planom je 17.7.2023. godine.

Što se tiče javnih radova, predviđeno je da poslodavac n njimaradno angažuje najmanje pet nezaposlenih lica. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

Poslednji rok za prijem prijava za učešće na  ovom javnom konkursu je 16.6.2023. godine.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!