Kažnjeni čačanski Borac i požarevački Mladi radnik, Takovo opomenuto

KRAGUJEVAC, 2. jun 2023 –  Na prošlonedeljnoj utakmici u Čačku između Borca i OFK Mihajlovca, koju je domaćin dobio posle čud(es)nog rezultatskog preokreta sa 3:2, nakon što je gubio 0:2, na njenom kraju zabeležen je jedan bizaran detalj; momčići koji skupljaju lopte su se povukli pre poslednjeg sudijskog zvižduka. Tako su kod svakog izlaska lopte van terena u sudijskoj nadoknadi vremena igrači morali da trče za njom ili da je traže po budžacima stadiona kraj Morave. Disciplinski sudija FSRZS Zoran Janković za ovo nepočinstvo kaznio je Borac sa celih 15.000 dinara.

Mladom radniku 1926 iz Požarevca disciplinski sudija je razrezao kaznu od 10.000 dinara zbog, kako se navodi u obrazloženju, „neizvršavanja stručno-pedagoških obaveza“. Iz a ove rogobatne formulacije je u stvari činjenica da Požarevljani treću utakmicu zaredom nisu imali na klupi trenera sa odgovarajućom licencom.

Takovo iz Gornjeg Milanovca je od disciplinskog sudije ovog puta prošlo samo sa packom, opomenuto je zbog „zanemarivanja obaveza“ na utakmici 27. kola sa Borcem iz Čačka zbog. Naime, za vreme trajanja utakmice prodavana su alkoholna pića.

Uz ovo i nešto što nije u nadležnosti disciplinskog sudije, ali jeste takmičarske komisije Zanimljiv je još jedan detalj sa pomenute utakmice između Borca i OFK Mihajlovca, ali je ovaj prošao ne samo bez kazne nego je ostao nepomenut. Kod vođstva Mihajlovčana od 2:0 sudija Aleksandar Lukić iz Valjeva je, da ne budemo navijački ostrašćeni, da upotrebimo izraz – prevideo momenat kada je, po svim pravilima igre, morao da isključi domaćeg odbrambenog igrača. Mihajlovac je ima kontru, vrlo sličnu onoj kojom je došao do drugog gola, odbrambeni igrač Čačana je u nameri da vrati loptu golmanu to učinio kratko, bilo je maltene izvesno da će napadač Mihajlovčana pre stići do nje, kada ga je ovaj s obe ruke gurnuo. Sudija Lukić nije pokazao nikakvo interesovanje, samo je nastavio dalje, pokazujući napadaču Mihajlovca da ustane. Da je kod rezultata 2:0 za OFK Mihajlovac Borac ostao s igračem manje – ko zna na šta bi sve izašlo.

I još jedna zanimljivost: ovaj detalj se, po rečima onih koji su imali prilike da vide video izveštaj sa utakmice poslat Savezu, nije našao u pregledu. Zato ga ima na JuTjub kanalu Fudbal Zapadne Srbije, na 4:44, pa ako laže koza…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!