Uspesi učenica iz Podunavskog okruga na takmičenju u Tršiću

29. maj 2023 – Učenice iz Smedereva, Smederevske Palanke i Skobalja postigle su proteklog vikenda na 32. Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, koje se tradicionalno održava u Tršiću, rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića, zavidne rezultate. Učestvovalo je 12 predstavnica Smedereva, koje su osvojile šest nagrada, a učenice drugog razreda Palanačke zauzele su jedno prvo i jedno treće mesto.

Pored Ane Stevanović, učenice osmog razreda OŠ ,,Ivo Lola Ribar“ u Skobalјu (nastavnik: Jelena Milojević), koja je osvojila je treće mesto, ovenčano nagradama kući se vratilo pet gimnazijalki – u prvom razredu Jana Marić osvojila je prvo mesto (profesor: Svetlana Nešić) i Lana Stanimirović treće mesto (profesor: Tatjana Lazarević Milošević).

Ana Pantović, učenica drugog razreda Gimnazije u Smederevu  (profesor: Dragana Milenković), osvojila je u svom uzrastu drugo mesto, a pored nje treće nagrade su zaslužile i dobile i učenice Marta Živić (profesor: Dragana Milenković) i Melanija Krstić (profesor: Ivica Bojičić).

Na nivou Podunavskog okruga, pored smederevskih učenika treba pohvaliti i dve učenice drugog razreda Palanačke gimnazije – Sandra Basarić (profesor: Marija Popović) je osvojila prvo mesto, a Jelena Zdravković (isti profesor) zauzela je treće mesto.

Ovim uspesima nastavlјa se tradicija osvajanja nagrada osnovaca i srednjoškolaca Podunavskog okruga na prestižnim republičkim takmičenjima koje organizuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.

Povodom završetka takmičarskog ciklusa školske 2022/2023. godine Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizovaće tradicionalni svečani skup na kojem će se sa svojim nastavnicima okupiti učenici najuspešniji na okružnim i republičkim takmičenjima iz književnosti i iz srpskog jezika i jezičke kulture u subotu, 17. juna u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!