Prezentovan nacrt Plana razvoja grada Smedereva

SMEDEREVO, 29. maj 2023 – Danas je u Skupštinskoj sali Gradske uprave Smedereva prikazan nacrt Plana razvoja grada Smedereva za period od 2022. do 2023. godine. Plan razvoja predstavlјa dugoročni dokument razvojnog planiranja, za određeni vremenski period i sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, želјeno stanje, prioritetne cilјeve razvoja, pregled i kratak opis odgovarajućih mera koje se dalјe razrađuju srednjoročnim planom i drugim dokumentima javnih planova.

– Želim da vam se zahvalim zato što ste izdvojili vreme da danas dođete na otvoreni sastanak u okviru javne rasprave u postupku izrade Plana razvoja grada Smedereva za period od 2022. do 2029. godine. Usvajanje Plana razvoja predstavlјa poslednji korak pred njegovo sprovođenje. Jedan od glavnih preduslova za njegovo usvajanje je sprovođenje javne rasprave o Nacrtu Plana, kako bi se svi zainteresovani upoznali sa sadržajem istog – istakao je gradonačelnik Jovan Beč u svom obraćanju prisutnima.

Potom se osvrnuo na retrospektivu koraka u procesu izrade plana razvoja.

– Na 9. sednici Skupštine grada Smedereva, održanoj 8. oktobra 2021. godine, doneta je Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja grada Smedereva za period od 2022. do 2029. godine. Zatim u aprilu 2022. godine  je grad konkurisao na Javni poziv NALED-a za jedinice lokalne samouprave u učešću u Projektu „Podrška unapređenju kapaciteta i izradi lokalnih planova razvoja“. Aktivnosti na izradi Plana su započele 11. jula 2022. godine formiranjem Radne grupe za koordinaciju procesa izrade Plana razvoja grada Smedereva. Tako da nakon niza preduzetih koraka, dolazimo do javne rasprave koja je otvorena od 15. maja, a završava se 5. juna ove godine. Nakon završetka javne rasprave radna grupa će razmotriti pristigle primedbe, predloge i sugestije i uputiti dokument na dalјu nadležnost Gradskog veća i Skupštini grada – rekao je Beč.

Prisutni su imali prilike u toku javne rasprave, kao otvorenog sastanka, da postavlјaju pitanja, kao i da daju predloge i sugestije, koje će u planiranom vremenskom periodu i proslediti na dalјe razmatranje radnoj grupi u procesu izrade Plana razvoja grada Smedereva za period 2022. do 2029. godine.

Podsećanja radi, predlozi, sugestije, inicijative i komentari građana, udruženja i stručne javnosti, odnosno svih zainteresovanih mogu se dostaviti Gradskoj upravi grada Smedereva putem elektronske pošte:

*slavica.milovanovic@smederevo.ls.gov.rs

*darko.radojkovic@smederevo.ls.gov.rs

*ler.gusd@gmail.com

ili poštom na adresu: Gradska uprava Smederevo, Omladinska 1, 11300 Smederevo, sa napomenom „Za javnu raspravu o Nacrtu Plana razvoja grada Smedereva za period od 2022. do 2029. godine“, najkasnije do 5.6.2023. godine do 10 časova.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!