Smederevci ispustili pobedu, Radinčanke se pobedom oprostile

SMEDEREVO, 18. maj 2023 – Gotovo u isto vreme igrane su ovog četvrtka u Smederevu dve utakmice rukometne Super B lige. Rukometaši Smedereva su se u baražu za prolazak u rang više sastali sa subotičkim Spartakom, a Radinčanke su u poslednjem prvenstvenom kolu dočekale rukometašice iz Petrovca na Mlavi: Smederevo – Spartak penalima 27:28 (24:24 – 14:14), Mladi radnik – Sloga 39:26 (21:15).

Rukometaši Smedereva su u krcatoj sali OŠ „Dimitrije Davidović“ u prvom meču baraža sa Spartakom u dva navrata imali prednost od tri gola, 20:17 i 23:20, ali sui Subotičani u finišu imali jače nerve i serijom od 1:4 izborili remi.

Pošto se plej-of igra u dve dobijene utakmice pristupilo se izvođenju sedmeraca. U prvoj seriji za Smederevo Milunović je promašio, a u poslednjoj golman gostiju je odbranio penal kapitenu Marjanoviću i tako doneo veliku radost subotičkim rukometašima.

Revanš je u nedelju, a ukoliko Smederevci naprave brejk idućeg četvrtka ponovo u Smederevu bi bio meč odluke – ko će u finale baraža. Ako Subotičani za četiri dana iskoriste prednost domaćeg terena i pobede u finalu bi se sastali sa boljim iz drugog para u kome se sastaju Ub i Crvenka.

Nešto ranije Radinčanke su u Dvorani Smederevo pobedile, ali to nije bilo dovoljno za opstanak u Super B ligi.

U podmlađenom sastavu bile su ubedljive u susretu sa Slogom, a pored golmana Slađane Mitrović (8 odbrana) i Teodore Anđelović (9 odbrana i jedan sedmerac), odlične su bile i ostale njihove saigračice. Zapažene role ostvarila su Danica Zubanović (7 golova), Anđela Filipović (7).

I najbolja akterka meča je iz redova radinačke ekipe – Adrijana Ankić sa 12 postignutih golova.

U narednoj sezoni rukometašice Mladog radnika, sa trenerom Jovicom Petkovićem i njegovim asistentom Aleksandrom Adamovićem, nadmetaće se u Prvoj ligi. U klubu veruju i nadaju se ekspresnom povratku u Super B ligu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!