Skandal u Vrbasu: Napadnut trener rukometaša Smedereva Nenad Martić

SMEDEREVO, 15. maj 2023 – Na utakmici poslednjeg 22. kola prvenstva Super B lige Sever centar u Vrbasu između domaćina i Smedereva desilo se nešto što ne priliči sportu. Meč nije imao pobednika, za Smederevce ovaj duel nije imao rezultatski značaj, ali ne i za domaćina kome je pobeda itekako značila da bi sa četvrte pozicije ušli u razigravanje za viši rang.

Iako su vodili tokom većeg dela susreta, učenici trenera Nenada Martića su ispustili prednost, ali su u poslednjim trenucima meča stigli do izjednačenja iz sedmerca. To se očigledno nije dopalo predstavnicima domaćeg tima. Posle gužve napadnut je trener Smedereva, što je bacilo senku na ovaj do tada korektan meč.

– Na kraju utakmice sam napadnut , jer sam pokazao na obraz. Mi ga kao klub, i ova ekipa, apsolutno imamo. Kod kuće smo odigrali nekoliko nerešenih mečeva i uvek sam pružao ruku rivali. To se, na žalost, od predstavnika Vrbasa nije dogodilo – kaže Martić i objašnjava šta se zbilo po završetku utakmice:

– Gotovo tokom čitavog susreta trpeli smo psovke od njihovog sportskog direktora, da bi na kraju uleteo njihov predstavnik Jovan Kovačević i hvatao me za vrat. Jedan gledalac, otac njihovog igrača, takođe je uleteo u teren i mučki me udario u glavu. Nama je savest čista, a kako je onima, bahatima, nazovimo ih rukometnim radnicima, utvrdiće policija – rekao je vidno razočaran dešavanjima u Vrabu Nenad Marić, čestitajući usput njegovim momcima na viteškoj borbi.

Jovan Kovačević, i sam bivši rukometaš, sada je predsednik Rukometnog saveza Vojvodine i  potpredsednik Rukometnog Saveza Srbije.

Nakon utakmice i nemilih scena sva trojica učesnika, Kovačević, Martić i otac jednog od rukometaša Vrbasa u policiji su dali izjave.

Inače, rukometaši Smedereva u četvrtak u 20 sati u baražu za prolazak u viši rang dočekuju subotički Spartak.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!