Ambasadorka Čen Bo i članovi PG prijateljstva sa Kinom u Smederevu

SMEDEREVO,  10. maj 2023 – Danas je u poseti gradu Smederevu bila ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, zajedno sa predstavnicima poslaničke grupe prijatelјstva sa Kinom u Skupštini Republike Srbije. U Gradskoj upravi Smedereva članove PGP sa Kinom, pozdravili su gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, ambasadorka Kine Chen Bo i predsednica PGP sa Kinom Marina Raguš.

Gradonačelnik Smedereva Beč je uz dobrodošlicu upoznao prisutne sa značajem poslovanja kompanije HBIS u našem gradu.

– U kompaniji radi gotovo 5.000 lјudi. Kompanija brine o zaposlenima, daje šansu mladim lјudima, nudi školovanje, prekvalifikaciju, daje vrlo dobre stipendije za decu zaposlenih, ali i studente i đake čiji roditelјi ne rade u kompaniji. Brojne donacije kompanije do sada su stigle do dece, studenata, zdravstvenih ustanova. Domaće tržište za kompaniju je vrlo značajno, jer tu plasira između 35 i 39 odsto svojih proizvoda. Kineski menadžment je veoma posvećen zaštiti životne sredine, o čemu govori i podatak da su uložili preko 300 miliona evra u različite projekte kojima su unapredili operativne sposobnosti kompanije i pobolјšali uticaj na zaštitu životne sredine – rekao je između ostalog gradonačelnik Smedereva.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da je Smederevo simbol srpsko-kineskog čeličnog prijatelјstva, dok je predsednica PGP sa Kinom Marina Raguš istakla da PGP ima svoju mapu puta, koja predviđa posete svim kineskim investicijama u Srbiji. Raguš je naglasila značaj čeličnog prijatelјstva Srbije sa Kinom, koje je rezultiralo brojnim investicijama poput ulaganja kompanije HBIS u železaru u Smederevu.

Delegacija je sa gradonačelnikom Smedereva obišla i pogon kompanije HBIS Serbia, gde su se upoznali sa Novom aglolinijom, koja je u fabrici uvedena prošle godine, sa čim ih je upoznao direktor kompanije Song.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!