Obaveštenje Povereništva izbeglima iz BiH

SMEDEREVO, 22. avgust 2018 – Povereništvo za izbeglice grada Smedereva obavestilo je danas izbegla lica iz Bosne i Hercegovine da je u Federaciji BiH u toku projekat registracije nepokretnosti koji se odnosi na usklađivanje podataka o nepokretnostima između katastra i zemljišne knjige. Da bi izbegli iz Federacije Bosne i Hercegovine bili upućeni u svoja prava u postupku registracije nepokretnosti u tom entitetu, Vlada Republike Srpske donela je odluku kojom je formirano šest kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći. Kancelarije su uspostavljene u okviru Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIP-a) u Banja Luci, Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Opštini Nevesinje. Takođe je formirana i kancelarija u Novom Sadu, u bulevaru Kralja Aleksandra broj 14 (tel:021/382-1157).

U cilju zaštite imovinskih interesa i smanjenja visokih troškova kasnijeg dokazivanja postojanja prava na nepokretnostima, zainteresovani mogu da preuzmu i uputstvo za podnosioce prijava prava na nepokretnostima u Federaciji BiH, u okviru koga je i obrazac prijave prava vlasništva na nekretninama, na zvaničnoj internet stranici grada Smedereva www.smederevo.org.rs.

Za sve dodatne informacije mogu da se obrate kancelariji Povereništva za izbeglice i migracije grada Smedereva, Trg Republike broj 12, ili putem telefona broj 026/4621-343.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!