Policija od sada dolazi na kućnu adresu da preuzme nelegalno oružje

9. maj 2023 – Pošto se neko naknadno dosetio da i nije baš najpametnije da se, u okolnostima kakve jesu od prošle nedelje, ljudi šetaju po ulicama noseći nelegalno oružje da bi ga predali u policijskim stanicama, juče je MUP izdao saopštenje da oni koji poseduju neregistrovano oružje i municiju, osim ličnog dolaska i predaje, mogu da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu i pozovu policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti, navodio se u saopštenju.

Naglašava se i da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Posebno je napomenuto da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

Svakoga dana od 7 do 19 časova građani mogu predati neregistrovano oružje, bilo da je reč o oružju koje po zakonu ne može biti u posedu građana (automatske puške i minsko eksplozivna sredstva), kao i kratko i dugo poluatomatsko vatreno oružje, zaključuje se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!