Apel MUP-a vlasnicima oružja da svoje oružje drže zaklјučano

4. maj 2023 – Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savesno, zaklјučano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a.

Apeluju i da vlasnici oružja provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da klјučeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci.

U narednom periodu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavlјenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaklјučano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost lјudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa  Zakonom o oružju i municiji, navodi se u saopštenju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!