Poziv mladima da se prijave za dobrovolјno služenje vojnog roka

27. april 2023 – Ministarstvo odbrane uputilo je danas poziv svim mladićima i devojkama zainteresovanim za dobrovolјno služenje vojnog roka pod oružjem da podnesu prijave i već u junu dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije.

U saopštenju se navodi da će svi koji se odluče na taj korak imati mogućnost da prođu vojnu obuku, provere svoje sposobnosti i na najbolјi način pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema odbrani svoje zemlјe, i dodaje da je dobrovolјno služenje vojnog roka ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državlјani naše zemlјe rođeni od 1. januara 1993. do 31. decembra 2004. godine, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovolјno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala eUprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, kao i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije” širom naše zemlјe.

Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposoblјavanje za rezervne oficire, s tim što će ti kandidati na služenje biti upućeni u septembru 2023. godine.

Buduće vojnike očekuje zanimlјiva i dinamična vojna obuka sa vršnjacima iz svih krajeva Srbije, ali i mesečna plata koja, posle najnovijeg povećanja, iznosi približno 46.000 dinara.

Sve one koji tokom dobrovolјnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavlјene procedure selekcije i prijema.

Više informacija u vezi sa prijavlјivanjem za dobrovolјno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na ovom linku.

Foto: mod.gov.rs

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!