Oružje i droga zaplenjeni u akciji MUP-a, uhapšeno sedam osoba

4. april 2023 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru međunarodne operativne akcije, koja je ovih dana sprovedena u Srbiji, zaplenili su 23 ručno pravlјena revolvera, 15 konvertibilnih pištolјa, 9 ručno pravlјenih  pušaka,  4 pištolјa, 4 puške,  4 ručne bombe, dva revolvera,  dva krateža, jedan ručno pravlјeni pištolј, 5 lovačkih pušaka, 9 detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje.

Akcija je sprovedena u okviru EMPAKT-a (Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala), u cilјu suzbijanja nedozvolјene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje, na teritoriji Srbije zaplenili su oružje i drogu i uhapsili sedam osoba.

U toku akcije pronađeno je takođe i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina  i manja količina kokaina , a uhapšeno je sedam osoba.

U ovoj akciji učestvovali su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a Srbije.

Foto: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!