Tokom vikenda zbog prekršaja u Smederevu sankcionisano 96 vozača

SMEDEREVO, 3. april 202 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja saobraćajne policije Policijske uprave u Smederevu, u akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju tokom vikenda, sankcionisali su ukupno 96 vozača, od kojih je 45 prekoračilo dozvolјenu brzinu kretanja, a 14 vozilo pod dejstvom alkohola.

Šest vozača je zadržano, od kojih dvojica zbog nasilničke vožnje, i to četrdesetsedmogodišnji muškarac koji je upravlјao „folksvagenom“ sa 2,08 promila i tridesetosmogodišnji vozač „poršea“ sa 2,61 promila alkohola u organizmu.

Patrola je zaustavila i dvadesetogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji je, sa probnom vozačkom dozvolom, vozio sa 1,61 promila alkohola u organizmu, kao i tridesetdevetogodišnjeg vozača „alfa romea“ koji je automobilom upravlјao pod dejstvom spida i njima je, takođe, određeno zadržavanje.

Zadržani su i četrdesetogodišnji i tridesetpetogodišnji muškarac, obojica zbog vožnje sa 1,5 promila alkohola u organizmu.

Protiv svih vozača koji su prekršili odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima podnete su odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se u današnjem saopštenju PU u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!