Radinčanke slavile u Adi, Smederevci kod kuće remizirali sa Spartakom

SMEDEREVO, 2. april 2023 – U okviru 13. kola prvenstva Super B lige rukometašice iz Radinca su ostvarile vrednu pobedu i povećale šanse za opstanak: Halas Jožef – Mladi radnik 29:34 (15:18). Rukometaši Smedereva su juče, u utakmici 17. kola takođe Super B lige, u poslednjem minutu meča sa Subotičanima ispustili pobedu: Smederevo – Spartak 20:20 (10:13).

U Adi je sve do 18. minuta viđen rezultatski egal, a onda je sa dva pogotka Ljubica Simić (10 golova) odvela Radinčanke na plus 2 (11:13). Anđela Filipović (4) donela je gošćama odlazak na pauzu sa tri gola prednosti.

Vođstvo stečeno u prvom delu meča u 56. minutu najbolja akterka utakmice Nikolina Stojanović (8) uvećala je na šest golova viška 27:33, za siguran trijumf učenica Jovice Petkovića i njegovog vrednog asistenta Adama Adamovića.

U idućem kolu, koje je na programu tek 22. aprila, Radinčanke dočekuje ekipu Temerina.

Nešto ranije u Sali OŠ „Dimitrije Davidović“ rukometaši Smedereva su dočekali ekipu Spartaka. Subotičani su većim delom prvog poluvremena bili u vođstvu, koje pre odlaska na odmor  iznosilo i 4 gola viška – 9:13.

Tu prednost su gosti imali sve do 52. minuta, kada je Pešić (4) izjednačio na 17:17. Minut pre kraja meča kapiten Marjanović (6) doneo je vođstvo Smederevcima – 20:19.  Činilo se tada da će domaći rukometaši teškom mukom ipak stići do pobede, ali je 35 sekundi pre kraja Marjanović zaradio crveni karton. To su gosti iz Subotice iskoristili da izjednače i odnesu bod iz Smedereva.

Ekipa Uba, koja je juče slavila u Apatinu, sada ima bod prednosti na čelu tabele u odnosu na Smederevo, koje u narednom kolu gostuje u Beogradu ekipi Sinđelića.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!